اگرچه ممکن است لیپوساکشن را به همراه این جراحی برای از بین بردن چاقی شکم انتخاب کنید، اما ابدومینوپلاستی مانند لیپوساکشن نیست و با آن تفاوت دارد. چرا که هدف از لیپوساکشن فقط از بین بردن چربی است و در طی آن پوست شل یا عضلات شکمی ترمیم نمی شوند. حتی ممکن است که پوست، پس از لیپوساکشن به خوبی جمع نشود و به حالت اول بر نگردد اما در ابدومینوپلاستی شکل ظاهری شکم به طور کلی تغییرکرده و این ناحیه باریک تر و زیباتر می شود.

این عمل به شدت تحت تاثیر میزان پوست و چربی اضافی است؛ هرچقدر پوست و و چربی شکم بیشتر باشد، میزان پیچیدگی این عمل بالاتر است. توصیه ما به شما این است که حتما در مورد این عمل اطلاعات لازم را به دست آورید، از شرایط جسمی خود شرح حال کاملی را آماده کنید و با مشورت پزشک تصمیم به انجام این عمل جراحی حساس بگیرید.

در عمل جراحی ابدومینوپلاستی، ناحیه ی شکم که به دلیل افزایش وزن یا از دست دادن وزن، بارداری و یا از بین رفتن خاصیت ارتجاعی پوست، فرم اولیه ی خود را از دست داده می تواند مجددا بافت سفت و متناسب خود را بازیابی کند. در این فرآیند چین های اضافی پوست و چربی های سرسخت خارج شده و در نتیجه زیبایی و جوانی به این ناحیه از بدن باز می گردد.

جراحی ابدومینوپلاستی با هدف از بین بردن چربی و پوست اضافی ناحیه تحتانی معده، زیر شکم، پایین پهلو ها و ناحیه کمر اندامی باریک تر و خوش فرم تر بوجودمی آورد. در طی این جراحی همچنین عضله اصلی شکم و همینطور عضلات ضعیف یا جدا شده ای که در طی دوران بارداری کشیده شده یا از شکل افتاده اند، به حالت اول باز می گردند.

کاندید مناسب ابدومینوپلاستی

این عمل جراحی هم برای زنان و هم برای مردان کاربرد دارد. دلایل مختلفی وجود دارد که باعث می‌شود شما چربی اضافی، ضعیف شدن خاصیت ارتجاعی پوست و یا ضعف در بافت همبند را در شکم خود تجربه کنید. این موارد عبارتند از:

  • تغییرات قابل توجه و اضافه وزن که در زمان بارداری رخ می‌دهد.
  • جراحی‌های شکم مثل عمل جراحی سزارین
  • تیپ بدن به صورت ژنتکی این مشکلات را داشته باشد.
  • افرادی که وزن بالایی داشته‌اند و در یک دوره وزن قابل توجهی را از دست داده‌اند.
  • شاخص توده بدنی بین ۳۰ تا ۳۵ داشته باشید.

تامی تاک به راحتی می‌تواند پوست و چربی اضافه را از بین ببرد عضلات شکم را سفت کند. همچنین کشیدن شکم، علائم کشش و پوست اضافی زیر شکم (زیر ناف) را از بین می‌برد. این عمل جراحی را می‌توان در ترکیب با سایر روش‌های زیبایی مثل جراحی سینه برای بانوان انجام داد و نتایج مطلوب‌تری را کسب کرد.

۶ مزیت مهم عمل جراحی ابدومینوپلاستی

عمل جراحی تامی تاک بسیار فراتر از یک جراحی زیبایی است، درواقع صاف و زیبا کردن شکم تنها فایده این عمل جراحی پیچیده نیست. این جراحی شکم مزایای زیادی را به همراه دارد که عبارتند از :

  • بهبود شکل ظاهری بدن : برای اکثر خانم‌ها بهبود شکل ظاهری بدن، تنها دلیل اصلی انتخاب جراحی شکم است. جراحی ابدومینوپلاستی به شکل چشمگیری ظاهر شکم شما را بهبود می‌بخشد. پس از عمل، افراد بعد از دیدن شکمی صاف‌تر و سفت‌تر که متناسب با وزن و اندام طبیعی آن‌هاست بسیار خوشحال می‌شوند.

اگر بعد از بارداری یا کاهش وزن قابل توجهی با چربی و پوست‌های اضافه شکم خود دست و پنجه نرم می‌کنید، بهتر است با این روش جراحی را امتحان کنید و برای همیشه از دست چربی و پوست‌های اضافه شکم خود خلاص شوید.

  • وضعیت بدنی پیشرفته : در عمل ابدومینوپلاستی عضلات مرکزی شکم سفت می‌شوند و در این شرایط ستون فقرات شما بهتر توسط ماهیچه‌های بهبود یافته حمایت می‌شوند. در این زمان است که فشار روی بقیه بدن شما کاهش پیدا می‌کند و وضعیت فیزیکی شما بهتر می‌شود.
  • تسکین کمر درد : داشتن وضعیت بدنی خوب به شما این امکان را می‌دهد که به راحتی بنشینید و بایستید. کمر درد یکی از مشکلاتی است که ممکن است نشستن و برخاستن شما را تحت تاثیر قرار دهد. عمل جراحی شکم خطر ابتلا به بیماری‌های کمر را تا حد زیادی کاهش می‌دهد.
  • رفع فتق : فتق یکی از دردناک‌ترین آسیب‌هایی است که ممکن است برای هرکسی اتفاق بیفتد. اگر از نوع خاصی از فتق (فتق شکمی) رنج می‌برید، عمل جراحی شکم علاوه بر ترمیم فتق، گزینه مناسبی برای کاهش درد و جلوگیری از رشد مجدد آن به حساب می‌آید.

با سفت کردن ماهیچه‌های شکم و تقویت دیواره شکم از طریق ابدومینوپلاستی، می‌توانید تا حدی زیادی مانع شکستن بافت دیواره‌های شکم شوید و عود فتق را تا حد زیادی کاهش دهید. به طور کلی عمل جراحی شکم روش مناسبی برای ترمیم فتق به حساب نمی‌آید، اما هنگامی که با جراحی ترمیم فتق ترکیب می‌شود، می‌تواند به طور موثری از بازگشت دوباره فتق جلوگیری کند.

  • حرکت‌های ورزشی را راحت‌تر انجام می‌دهید : با داشتن شکمی سفت‌تر و وزنی که توسط این عمل جراحی از دست می‌دهید، می‌توانید حرکات ورزشی را راحت‌تر انجام دهید، به همین دلیل راحت‌تر می‌توانید وزن خود را به نسبت قبل از عمل جراحی حفظ کنید.
  • از بین بردن جای زخم سزارین : اگر شما یکی از هزاران زنی هستید که عمل جراحی سزارین را انجام داده است، ممکن است جای زخم برای شما ناخوشایند باشد. در جراحی شکم اسکارهای قدیمی به همراه پوست‌های اضافی برداشته می‌شوند، یا زخم‌های جدید روی زخم‌های قدیمی ایجاد می‌شود.

هنگامی که اسکارهای قدیمی در برش‌های ابدومینوپلاستی ادغام می‌شوند، احتمال بهبودی و ناپدید شدن آن‌ها افزایش پیدا می‌کند.


تفاوت ابدومینوپلاستی با جراحی‌های لاغری

عمدتا جراحی‌های لاغری برای درمان مشکلات چاقی توصیه می‌شوند و افرادی که می‌توانند این جراحی را انجام دهند، باید شرایط خاصی را دارا باشند. این شرایط عبارتند از:

  • شاخص توده بدنی فرد باید بیش از ۳۵ باشد.
  • مبتلا به دیابت نوع دو و یا بیماری‌هایی باشد که به همراه چاقی به وجود آمده‌اند.
  • روش‌های کم تهاجم لاغری مثل ورزش کردن و رژیم گرفتن موثر واقع نشده باشند.
  • فرد از سلامت عمومی نسبتا خوبی برخوردار باشد و پزشک اطمینان حاصل کند که این جراحی لاغری هیچ آسیب جدی به فرد وارد نمی‌کند.

جراحی‌های لاغری انواع بسیار متنوعی دارند که شما باید با توجه به نظر پزشک، مناسب‌ترین عمل را برای خود انتخاب کنید. جالب است بدانید که این جراحی‌ها با استفاده از تکنیک لاپاروسکوپی که روشی کم تهاجمی است، انجام می‌شود. انواع جراحی‌های لاغری عبارتند از:

  • عمل اسلیو معده : در این روش جراح حدود ۸۰ درصد معده را برش می‌دهد و خارج می‌کند.
  • عمل بای پس معده : یکی دیگر از روش‌های جراحی لاغری است. یکی از استانداردترین روش‌های کاهش وزن، همین عمل بای پس معده است. در این روش جراح قسمت بزرگی از معده را به همراه بخش ابتدایی روده کوچک را از مسیر دستگاه گوارشی منحرف می‌کند که در نهایت باعث می‌شود مسیر جذب کوتاه تر شود و غذای کمتری جذب شود.
  • بادکنک معده یکی از جالب‌ترین روش‌های جراحی لاغری است. در این روش یک جسم که شبیه به بادکنک است، وارد معده می‌شود و بخش عظیمی از معده را اشغال می‌کند، به همین دلیل فرد به ندرت احساس گرسنگی می‌کند.

شاید مهم‌ترین نکته‌ای که در رابطه با عمل ابدومینوپلاستی باید بدانید این است که این جراحی به هیچ عنوان راه حلی مناسب برای کاهش وزن نیست. شما نمی‌توانید از این عمل به عنوان جایگزینی برای رژیم‌های غذایی و ورزش کردن استفاده کنید. بعد از انجام جراحی مواردی مثل شاخص توده بدنی به هیچ عنوان تغییر نمی‌کند و این جراحی همانند جراحی‌های لاغری نمی‌تواند به خوبی مانع بروز بیماری‌های مرتبط چاقی مثل دیابت نوع دو، فشار خون بالا و کلسترول بالا شود.

تنها چیزی که می‌توان به طور قطع در رابطه با عمل ابدومینوپلاستی گفت، این است که این عمل صرفا یک عمل زیبایی است که ظاهر بیرونی بدن را تا حد قابل توجهی بهبود می‌بخشد و باعث افزایش اعتماد به نفس می‌شود. به همین دلیل معمولا این جراحی را همراه با سایر روش‌های جراحی لاغری انجام می‌دهند تا نتایج به دست آمده از عمل تا حد زیادی رضایت‌بخش باشد.

تفاوت ابدومینوپلاستی با لیپوساکشن

ابدومینوپلاستی یک جراحی زیبایی است و برای درمان چاقی به کار نمی رود. این عمل در بیشتر موارد بر روی خانم هایی انجام می شود که بعد از سزارین فرم طبیعی شکم خود را از دست داده اند و به دنبال اصلاح شکل بدن و زیبایی اندام خود هستند. بنابر این اگر قصد بارداری در آینده دارید، تصمیم دارید مقدار زیادی از وزن خود را از دست دهید، شاخص توده بدنی شما بیش از ۳۰ است و یا  یا یک بیماری مزمن دارید، پزشک به شما ابدومینوپلاستی را توصیه نمی کند.

همچنین جراحی لیپوساکشن برخلاف ابدومینوپلاستی در نواحی گسترده تری از بدن مانند پاها، بازو ها، ران ها و … قابل انجام است. لیپوساکشن با از بین بردن رسوبات اضافی چربی به بهبود فرم بدن و تغییر شکل این نواحی کمک می کند. این روش درمانی برای از بین بردن چاقی در ناحیه ی گسترده تری از بدن مناسب است و نتایج آن از درمان های غیر تهاجمی ماندگار تر و قابل پیش بینی تر است.

البته لیپوساکشن جایگزینی برای رژیم غذایی مناسب یا ورزش نیست و همچنین درمانی مؤثر برای سلولیت یا سستی پوست نیز محسوب نمی شود. همچنین در لیپوساکشن پوست اضافی جدا نمی شود اما در ابدومینوپلاستی شکم علاوه بر چربی های اضافه پوست شل و آویزان نیز از بدن جدا می شود.

نحوه ی انجام جراحی نیز بین این دو روش متفاوت است. در لیپوساکشن بعد از بیهوشی ابتدا برش های كوچكی در ناحیه ی مورد نظر ایجاد می شود سپس یك لوله نازك و توخالی از میان این برش ها وارد بدن شده و چربی را با استفاده از مکش از بدن خارج می کند. در صورتی که در ابدومینوپلاستی بعد از ایجاد برش ها در ناحیه ی شکم چربی ها خارج شده، پوست اضافی جدا شده و بعد با رساندن پوست های باقی مانده به یکدیگر و بخیه زدن شکم صاف و باریک می شود.